“Güzergâh” ilk bölümüyle ekrana geldi…
Diyanet TV’nin yeni gezi programı “Güzergâh” ilk bölümüyle ekranlara geldi. Selman Tuna’nın sunumuyla hazırlanan programda, Osmanlı’nın ilk başkenti Bursa’nın tarihi ve manevi birikimi ile müftülük hizmetleri ele alındı.
Programın ilk bölümünde, şehrin köklü geçmişi ile günümüze uzanan dini ve kültürel mirası izleyiciye aktarıldı. Ecdat yadigârı eserlerin yanı sıra, Diyanet İşleri Başkanlığının aile, gençlik ve çocuklara yönelik çalışmaları da ekranlara taşındı.
“Güzergâh”ın ilk durağı, Niğbolu Zaferi’nin hatırası olarak inşa edilen Ulu Cami oldu. Caminin içindeki şadırvandan yükselen su sesi ve manevi atmosferi izleyiciye aktarılırken, içerisinde yer alan hat eserleri ve tarihi izler dikkat çekti.
Programda ayrıca şehrin önemli duraklarından Koza Han, Orhan Cami ve Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi gibi mekanlar ekrana taşındı. Osmanlı sivil mimarisinin önemli örneklerinden Cumalıkızık köyü de ziyaret edilen duraklar arasında yer aldı.
Şehrin manevi yapısını yansıtan Yeşil Cami ve Yeşil Türbe ile birlikte, Muradiye Kü lliyesi de izleyicilere aktarıldı. Şehrin manevi dokusunu yansıtan duraklar arasında yer alan Yeşil Cami ve Yeşil Türbe, programda detaylarıyla ele alındı. Erken Osmanlı döneminin mimari anlayışını yansıtan bu eserlerin, sahip oldukları estetik yapı ve huzur veren atmosferi ekrana taşındı. Osmanlı padişahı II. Murad’ın türbesinin de bulunduğu Muradiye Külliyesi’nin, sade mimarisi ve derin manevi atmosferiyle dikkat çektiği izleyiciye aktarıldı.
Programda tarihi mekanların yanı sıra müftülük bünyesinde yürütülen hizmetlere de yer verildi. Aile ve Dini Rehberlik Merkezi’nin aile içi iletişim ve danışmanlık faaliyetleri ele alınarak, vatandaşlara sunulan manevi rehberlik hizmetleri anlatıldı.
Gençlere yönelik çalışmalar kapsamında müftülüğe bağlı eğitim merkezleri ve öğrencilerin ders çalıştığı alanlar da programda yer aldı. 4-6 yaş Kur’an kurslarında verilen eğitimlerle çocuklara milli ve manevi değerlerin kazandırılmasına yönelik faaliyetler aktarıldı.
“Güzergâh” yeni bölümleriyle her Pazar saat 21.00’de Diyanet TV’de…