2016 Hac Organizasyonu

14 Ocak 2016 Perşembe

2016 yılı hac organizasyonu için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı hac organizasyonunun ayrıntılarını belirlemek için çeşitli protokolleri imzalayarak önümüzdeki günlerde hac takvimini netleştirecek. Peki bu yıl hacca kaç kişi gidecek, yeni kayıt alınacak mı? Hac kurası ne zaman çekilecek? Kutsal topraklara gitmek için özlemle bekleyen hacı adayları için detaylar haberimizde… 

3 Yıl Aradan Sonra Bu Yıl Başvuru Alınacak, 18-27 Ocak’ta Ön Kayıt Yapılacak

Yeniden dirilişin, mahşerin provası olan hac yolculuğunun bu yılki organizasyonu için Diyanet İşleri Başkanlığı hazırlıklarını sürdürüyor. Suudi Arabistan yönetimi tarafından kota uygulandığı için 3 yıldır yeni kayıt alamayan Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl kayıt alacak mı? Akıllardaki soruyu Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Enver GÜNENÇ’e yönelttik.  "Kurul toplantımızı yaptık tarihlerimizi belirledik 18-27 ocak tarihleri arasında bu sene ön kayıt alacağız. 3 yıldır ön kayıt alamıyorduk bu sene alacağız yeni kayıtları kaydedeceğiz."

Hacca gitmek için ön kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar müftülüklerin yanısıra internet üzerinden online olarak da başvuru yapabilecek. 

Peki, 1 milyon 200 bin kişi kutsal topraklara gitmek için özlemle beklerken, kota uygulaması sürecek mi? 2016 yılında kaç vatandaş hac yolcuğuna çıkacak? "Tabi kotalarımız henüz belli değil Suudi Arabistan Hac Bakanlığı ile protokol toplantımızı yapmadık inşallah 17 ocak’ta protokol imzalanacak…"

Ön başvuruların alınmasının ardından 2 mart 2016’da hac kur’aları çekilecek. “8 yıldır kayıt yenileyen hacı adaylarına öncelik verilmesi durumu” bu yıl için geçerli değil… fakat daha önceden kayıt yaptıran vatandaşların kuradan çıkma olasılığı daha yüksek olacak. Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü, bu yıl bir yeniliğe de imza atacak. Kesin kayıtlar için il ve ilçe müftülüklerinde kayıt yapılmayacak. Fakat, internet imkanı olmayanlara müftülüklerde yardımcı olunacak.